В Києві відбувся другий щорічний Digital Logistics Forum

Постійні виклики і ризики, які стоять перед українським бізнесом, пришвидшують цифрову трансформацію підприємств. Сфера логістики - не виключення. Перехід на безпаперову логістику, автоматизація всіх процесів, використання хмарних сервісів та ІТ-рішень для багатьох компаній стали нормою. Діджиталізація зменшує вплив цих викликів і ризиків, тому ефективними будуть ті компанії, які раніше зможуть імплементувати необхідні інноваційні рішення.

26 травня в Києві відбувся другий щорічний Digital Logistics Forum, в рамках якого зустрілися провайдери ІТ-рішень для логістики, перевізники та експедитори, вантажовідправники, 3PL/4PL-оператори та інші учасники ринку.

На порядку денному було більше 10 актуальних питань. Учасники форуму розглянули практичні рекомендації, як за допомогою інноваційних цифрових рішень відновити і перебудувати ланцюги постачання, оптимізувати логістичні процеси, знизити витрати на транспорт і склад, збільшити якість і швидкість транспортування вантажів, автоматизувати контроль і облік товарів на складі та під час їх перевезення.

Перший інформаційний блок відкрив старший консультант Pro-Consulting Андрій Мокряков, який презентував аналіз українського ринку логістики за ключовими галузями, видами і обсягами перевезень. Спікер також розповів про технологічні тренди в галузі та відзначив проблеми і перспективи розвитку складської нерухомості в Україні.

Андрій підкреслив основні проблеми ринку логістики 2022-2023 рр. Серед них - закриті порти протягом 7 місяців, зміна каналів експорту та імпорту, черги на кордонах, кадрові проблеми, зростання цін на паливо на 35-55%, перебої зі світлом, зміна договірних відносин, зміна структури постачальників і клієнтів, втрата потужностей. За даними Pro-Consulting, за цей період обсяг автомобільних перевезень зменшився на 19,7%, залізничних - на 43,7%, а морських - на 63,8%.

Основні тренди, які будуть визначати ринок логістичних послуг найближчим часом, - стан МСБ і договірні відносини, ситуація з енергоносіями, розвиток невеликих хабів, безпека та використання сучасних технологій в логістиці.

Продовжив адженду першого інформаційного блоку Валерій Ткачов, заступник директора Департаменту комерційної роботи Укрзалізниця, який розповів про цифрову трансформацію залізничних вантажних перевезень. Валерій зазначив, що український залізничний оператор слідує комплексному плану цифрової трансформації бізнес-вертикалі “Вантажні перевезення і логістика”. Мета цього плану - створення смарт-перевізника.

За словами спікера, цифрова трансформація перевізника має 5 напрямків заходів:

- завершення створення електронного документообігу в роботі з клієнтами;

- створення сучасної автоматизованої системи оформлення замовлень на перевезення вантажів та їх переддоговірне узгодження;

- удосконалення технологічного процесу роботи АТ “Укрзалізниця” при перевезенні вантажів;

- удосконалення перевезень вантажів в країни ЄС;

- створення смарт-перевізника.

В рамках створення смарт-перевізника передбачається:

1. Забезпечення гарантованості надання послуг з перевезення вантажів в умовах обмеження в доступі до ІТ-інфраструктури. Впровадження блокчейн-технологій.

2. Створення для всіх технологічних АРМів можливості роботи в автономному режимі.

3. Застосування мобільних терміналів для працівників станцій та замовників послуг.

4. Застосування систем автоматичної ідентифікації та збору даних (AIDC) для вагонів, контейнерів, ЗПП, вантажів, ТРС та локомотивних бригад.

5. Застосування ВІ-технологій для аналізу виконання перевезення вантажів та прийняття управлінських рішень.

6 Відмова від vpn-з’єднань при підключенні клієнтів до ІТ-ресурсів АТ “Укрзалізниця” для підписання електронних договорів.

В Digital Logistics Forum 2023 участь взяв керівник Utilix.one - оператор мережі Sigfox в Україні Дмитро Озеров. Дмитро розповів про переваги техногогії та перспективи її розвитку.

Відстеження та захист активів, в тому числі під час транспортування залізничним транспортом, ніколи не було простим завданням. Завдяки пристроям IoT та сучасним технологіям інтернету речей, ефективний моніторинг ланцюга поставок став реальним. Зокрема наступне покоління пристроїв IoT із підтримкою мережі Sigfox долає недоліки традиційної технології відстеження, щоб отримати тонший, більш зв’язаний ланцюг поставок. Використовуючи мережу Sigfox, присвячену виключно Інтернету речей, ці рішення Інтернету речей пропонують гнучкість, доступність і наскрізний огляд ланцюга поставок в реальному часі. Вони дозволяють легко відстежувати розташування та стан товарів під час доставки наземним, морським та повітряним транспортом, а також пропонують поліпшену безпеку складів та автопарку.

За словами Дмитра, трекінг активів за допомогою пристроїв і технологій IoT дають можливість учасникам ринку перевезень виключити помилки і людський фактор, зменшити щорічні витрати на придбання нового обладнання через втрату старого, збільшити ефективність використання обладнання, змінити процеси отримання інформації і прийняття рішень та оптимізувати витрати на утримання.

Повномасштабне вторгнення військ рф - ще один виклик для українського бізнесу. Тому оператори логістичного ринку та вантажовідправники були змушені перебудовувати та оптимізовувати процеси, аби доставка товарів була ще швидшою та менш затратною. Один із інструментів, який бізнес почав використовувати, - консолідація вантажів. У форумі взяв участь директор з логістики кондитерської фабрики Yarych Юрій Свірський, який поділився з учасниками досвідом консолідації вантажів та визначив роль цифровізації в цьому.

Консолідація - це підхід ефективного співставлення потреби у переміщенні ТМЦ із транспортним ресурсом з дотриманням вимог та максимального завантаження ресурсу. Внутрішня консолідація - процес об'єднання вантажів в межах організації, який базується на потребах та ресурсах, а зовнішня консолідація - об'єднання вантажів в межах організацій.

Для внутрішньої консолідації необхідний такий інструмент, як TMS (Transport Management System). Вартість та складність проєктів виправдана лише від певних об’ємів і розглядається як інвестиційний проєкт. Для зовнішньої консолідації актуальним буде формування окремої ролі в команді відділу логістики - наявність людського фактору, а також необхідність певного об’єму консолідації для окупності.

Юрій зазначив, що основні рішення в напрямку консолідації вантажів були наступними: автоматизація внутрішньої консолідації (зниження LTL з 30% до 18%), продаж вільного місця для довантаження та зовнішня консолідація (зниження LTL з 18% до 5%). В результаті компанія отримала 18% економії на транспортній логістиці, 50% скорочення виконавчого штату і 100% виконання service-level.

Однією з найбільш актуальних тем, яка була винесена на порядок денний форуму, - реалії впровадження е-ТТН. Був презентований кейс EDIN та Монделіс Україна. З доповіддю виступили Євген Тромбола, директор департаменту продуктів EDIN, Катерина Чернікова, менеджерка по роботі з клієнтами та розвитку логістичних проектів Монделіс Україна та Анна Журбенко, менеджерка з міжнародних та локальних перевезень Монделіс Україна.

Учасники панелі визначили бізнес-задачі, які ставилися перед командою в рамках реалізації електронного документообігу.

1. Інтегрувати платформу EDIN з внутрішніми системами Монделіс Україна для максимально автоматичної роботи з електронними повідомленнями та юридично значимими документами.

2. Пов’язати всі електронні повідомлення та юридично значимі документи від замовлення клієнта до Акту наданих транспортних послуг в один ланцюг поставки з метою формування пакетів дебіторки та кредиторки.

3. Формувати е-ТТН в два кроки - на основі підтвердження заявки на транспортування та електронного повідомлення про відвантаження - для продажу як клієнтам, так і для внутрішніх переміщень Монделіс Україна.

4. Уможливити підписання товарно-супровідних документів на платформі EDIN представниками 3PL-оператора від імені Монделіс Україна.

5. Автоматизувати процес визнання доходів шляхом передачі дати переходу права власності в ERP-систему Монделіс Україна.

Експерти наголосили на тому, що рухатися в напрямку реалізації е-ТТН потрібно вже давно, адже це буде обов’язковою вимогою для всіх, а строки впровадження далеко не один місяць. Потрібно відповідально ставитися до вибору провайдера. Бізнесу також необхідно готуватися до виділення ресурсів: спеціалісти, час, включення задач у поточні процеси, формування технічного завдання для провайдера згідно індивідуальних потреб.

Аби вантажовідправник мав можливість планувати та моніторити логістичні маршрути, в компанії має бути реалізована ефективна TMS - система управління транспортом. Впровадження TMS дає можливість планувати та виконувати маршрути, контролювати доставки та мати повну аналітику всіх бізнес-процесів. Учасники Digital Logistics Forum 2023 мали можливість послухати кейс з впровадження TMS у Володимир-Волинській птахофабриці. Спікерами виступили CEO ABM Rinkai TMS Олександр Ширяєв, директор з логістики Володимир-Волинської птахофабрики “Епікур” Володимир Дудін та директор ІТ Володимир-Волинської птахофабрики “Епікур” Андрій Марченко.

Володимир-Волинська птахофабрика - виробник курячого м’яса, що вирощується без антибіотиків та стимуляторів росту. За 2022 рік компанією було виготовлено 42100 т м’яса. Потужності підприємства - 11 майданчиків для вирощування та 100 пташників. Це єдиний виробник м’яса птиці, який самостійно забезпечує “останню милю” в поставці продукції “ультра фреш” по всій Україні. Ефективна робота транспортної логістики забезпечується повною прозорістю витрат по кожній точці доставки, по кожному SKU. За рахунок впровадження TMS підприємство досягнуло скорочення витрат на 12%, відхилення від планового пробігу склало менше 2%, а показник своєчасності доставки склав 98,6%.

Для чого впроваджувати штучний інтелект в логістиці? З цією темою виступила експертка комітету з питань розвитку сфери штучного інтелекту при Міністерстві Цифрової трансформації України Ірина Кравець. Штучний інтелект потрібний для зниження витрат, заощадження часу, підвищення продуктивності та ефективності. Співпраця між компаніями і постачальниками технологій сприятиме майбутнім інноваціям і конкурентним перевагам в галузі логістики. Ірина зазначила, що перш ніж вкладати значні кошти в нові технології, бізнес має попередньо оцінити свій стан цифрової готовності.

Які актуальні проблеми складської логістики? На них акцентувала увагу Head of marketing Quantum International Катерина Лунгу.

Серед основних проблем:

- втрата складських приміщень, зокрема фізичне знищення логістичних центрів;

- обмеження поставок виробництва - багато підприємств закрилися або не можуть виробити чи забезпечити необхідний обсяг;

- складнощі з доставкою товарів, викликані дефіцитом бензину, запчастин, перевізників, водіїв та іншими факторами;

- брак і велика ротація персоналу в логістиці на всіх рівнях ланцюжків поставок;

- зміна цін на основні товари, матеріали та сировину.

Про цифровізацію складської логістики також говорили Марина Гревцова, керівник відділу координації ланцюгів постачання МХП та Галина Черкашина, керівник складської логістики PROSTOR.

Марина Гревцова розповіла про різні інструменти, які бізнес може використовувати для координації ланцюгів постачання, недоліки та переваги кожного інструмента та досвід цифровізації відділу постачання МХП.

Галина Черкашина визначила основні кроки в автоматизації складської логістики:

1. Формування бізнес-процесів.

2. Аналіз операційної діяльності розподільчого центру або промислового складу.

3. Встановлення цілей і kpi об’єкта.

4. Вибір WMS продукту.

5. Впровадження проєкту автоматизації оперативного обліку під управлінням WMS.

Галина підкреслила, що автоматизація закупівельної логістики/логістики запасів має супроводжуватися впровадженням математичних методів та алгоритмів, формуванням бізнес-процесів розподільчої і закупівельної логістики, вибором постачальника ПЗ чи хмарних послуг, вибором методів розрахунків постачання товарів, запасів, фінансовою моделлю товарообігу підприємства.

Загалом в Digital Logistics Forum 2023 взяли участь більше 100 делегатів з різних міст України. Серед учасників заходу були постачальники ІТ-рішень, виробники і дилери спеціальної техніки та устаткування, перевізники та експедитори, професіонали у сфері управління ланцюгами поставок, закупівель, транспортування і складування, вантажовласники і рітейлери, постачальники споживчих і промислових товарів.

Інноваційними партнерами форуму виступили Quantum International та Sigfox Ukraine. Аналітичним партнером стала компанія Pro-Consulting, а HR-партнером виступила компанія Work.ua.

До зустрічі на наступному Digital Logistics Forum!

Все буде Україна!

Previous
Previous

5 квітня відбувся Digital Food Forum 2024

Next
Next

Цифровізація транспортних процесів для підвищення конкурентоспроможності